HODISA JOYINI KО‘ZDAN KECHIRISHNING KRIMINALISTIK TA’MINOTI SAMARADORLIGI HAMDA NATIJAVIYLIGI TUSHUNCHALARI HAQIDA AYRIM FIKRLAR (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Maqolada hodisa joyini kо‘zdan kechirishning kriminalistik ta’minoti tizimining asosiy elementlaridan biri hisoblangan amaliy faoliyatning tarkibiy qismlari – tashkiliy va texnologik tarkibiy qismlarning mohiyati, hodisa joyini kо‘zdan kechirishda aniqlangan izlar va kо‘rilayotgan hodisa uchun ahamiyatga ega bо‘lgan boshqa moddiy obyektlarning tо‘liqligi, о‘z vaqtidaligi, ishonchliligi nuqtayi nazaridan baholash va nazorat qilish masalalari о‘rganilgan. Kriminalist olimlarning mavzuga oid ilmiy qarashlari tahlillari natijalariga asoslanib, hodisa joyini kо‘zdan kechirishning kriminalistik ta’minoti samaradorligi, natijaviyligi va ularning jinoyatlarni tezkor fosh qilishda foydalanish darajasi kabi tushunchalarning ta’riflari hamda hodisa joyini kо‘zdan kechirishning texnik-kriminalistik ta’minoti samaradorligini baholash prinsiplari ilmiy asoslangan holda taklif qilingan.