ЎЗБЕКИСТОНДА ЖИНОЯТ ПРОЦЕССИ ЖАРАЁНИДА ТЕXНИК ВОСИТАЛАР ВА ЭЛЕКТРОН ДАЛИЛЛАР ИМКОНИЯТЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ МАСАЛАЛАРИ (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Ушбу мақолада Ўзбекистн Республикаси Жиноят процессида далиларн тўплаш жараёнида замонавий ахборот технологияларидан фойдаланиш ва электрон далиллар, қолаверса ушбу соҳадаги турли олимларнинг фикрлари ва жиноят процессуал қонунчилиги нормалари таҳлил қилинган. Тахлил ва тадқиқотлар натижалари асосида жиноят процессуал қонунчилигида мавжуд бўлган айрим ҳуқуқий камчиликлар очиб берилган ҳамда Жиноят-процессуал кодексининг айрим нормаларига тегишли ўзгартириш киртиш бўйича таклиф ва тавсиялар билдирилган.