МАЖБУРИЙ ТИББИЙ СУҒУРТА: ХАЛҚАРО-ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАР, ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАР ТАЖРИБАСИ ВА ЎЗБЕКИСТОНДА УНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИНИ ЯРАТИШ (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Мазкур мақолада мажбурий тиббий суғуртанинг тиббий ва ҳуқуқий жиҳатлари, халқаро-ҳуқуқий асослари, унинг турли давлатларда пайдо бўлиши ва ривожланиши, тиббий хизматлардан кафолатланган ва кенг фойдаланиш, ушбу йўналиш бўйича хорижий давлатларнинг тажрибаси ва қонунчилик асослари, мажбурий тиббий суғуртанинг тиббий ҳуқуқнинг институти ҳисобланган соғлиққа бўлган ҳуқуқнинг алоҳида соҳаси сифатидаги ўрни, мамлакатлар томонидан фуқароларга бундай тиббий хизматларнинг кўрсатилиши сифати ва унинг қай йўсинда йўлга қўйилганлиги, шунингдек, бу борадаги қонунчиликни такомиллаштириш ҳамда мавзу юзасидан олимларнинг илмий қарашлари ўрганилган.