KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHISHDA XALQARO-HUQUQIY HAMKORLIKNING AYRIM MASALALARI (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Ushbu maqolada prokuratura organlarining jinoyat ishlari, shu jumladan korrupsiyaga qarshi kurashish masalalarida o‘zaro huquqiy yordam ko‘rsatish bo‘yicha xalqaro hamkorlik masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqola prokuratura organlarining xalqaro tashkilot mintaqaviy tarmog‘i doirasida jinoyatchilikka qarshi kurashish sohasidagi hamkorligiga bag‘ishlangan. Muallif raqamli globallashuv va jahon hamjamiyatining integratsiyasi sharoitida transmilliy jinoyatchilik va korrupsiyaga qarshi kurashish bo‘yicha O‘zbekiston Respublikasi prokuraturasi organlari xalqaro hamkorligining mohiyati va asosiy yo‘nalishlarini ochib bergan. Shu bilan birga, tadqiqot mavzusining dolzarbligi xalqaro jinoyatlarning sodir etilishi zamonaviy texnik vositalar va yuqori texnologiyali kommunikatsiyalardan foydalanish, turli jinoiy guruhlarning yuqori darajadagi qit’alararo darajasi, shu jumladan, noqonuniy moliyaviy manbalar va resurslar orqali qo‘llab-quvvatlanishi bilan tavsiflanadi. Ilmiy tadqiqot natijalari transmilliy jinoyatlar sonining sezilarli o‘sishi bilan izohlanadi.