(untitled) (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Дунё мамлакатларида қонун чиқарувчи ҳокимият турли шаклларда амалга оширилади. Хусусан, республика бошқарув шаклидаги демократик давлатларда қонун чиқарувчи ҳокимият парламент томонидан амалга оширилади. Мазкур мақола ривожланган хорижий мамлакатлар хусусан, Буюк Британия ва Канада парламентлари, улар фаолиятининг ташкилий, ахборот ва моддий-техник таъминотига доир муҳим масалалар илмий жиҳатдан таҳлил қилинган. Бундан ташқари, мақолада Буюк Британия ва Канада парламентларининг таркибий тузилишлари, уларнинг фаолияти тартиби ҳақида илмий асослантирилган маълумотлар келтирилган.