(untitled) (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Мазкур мақола Бирлашган Миллатлар Ташкилотининг “Чет эл арбитражлари қарорларини тан олиш ва ижрога қаратиш тўғрисида”ги конвециясига асосан, ушбу қарорларни Ўзбекистон Республикасида ижро этиш бўйича масалаларнинг таҳлилий ва солиштирма муҳокамалари ўрганилган. Мақолада юритиладиган ҳуқуқий баҳслар Ўзбекистон Республикасининг халқаро тижорат арбитражи қонунлари ва қуйидаги кейслар асосида олиб борилади: “Somportex Ltd. vs Philadelphia Chewing Gum Corp,” “Parsons and Whittemore Overseas Co., Inc. v Societe Generale de I’Industrie du Papier (RAKTA)”, “United World Ltd. Inc. v Krasny Yakor”, and “Richardson v Mellish”.