(untitled) (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Мақолада криминалист олимларнинг илмий қараш ва фикрлари асосида ҳодиса жойини кўздан кечиришнинг криминалистик таъминоти мақсад ва вазифаларини аниқлашдаги ёндашувлар таҳлил қилинган, ҳодиса жойини кўздан кечиришнинг криминалистик таъминоти мақсадларининг якуний ва оралиқ мақсадлардан иборатлиги, бу тергов ҳаракатининг оралиқ мақсадлари ташкилий, технологик ва баҳолаш-назорат қилиш каби таркибий қисмлардан иборат бўлиши илмий асосланган. Ундан ташқари, ҳодиса жойини кўздан кечиришнинг кримина- листик таъминоти мақсадларининг мазмуни ушбу тергов ҳаракатининг ўзига xос xусусияти – унинг вазифаларнинг ўзига xослиги орқали кўриб чиқилиши кераклиги асосланиб, ҳодиса жойини кўздан кечиришнинг криминалистик таъминоти вазифалари ташкилий-криминалистик, техник-криминалистик ва тактик-криминалистик ҳамда баҳолаш-назорат қилиш вазифаларидан иборат бўлиши бўйича илмий таклифлар берилган.