(untitled) (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Мазкур илмий мақолада шартли ҳукм қилиш институтининг мазмуни, ижтимоий-ҳуқуқий аҳамияти, уни қўллаш асослари, суд амалиёти ва ҳуқуқни қўллаш амалиёти динамикаси, бу борада хорижий мамлакатлар қонунчилиги таҳлили, тадқиқотчи-олимларнинг илмий-назарий қарашлари, шартли ҳукмни қўллашнинг долзарблиги, уни қўллашда мавжуд муаммолар ва уларнинг ечимлари, шартли ҳукм қилиш институтини қўллашни кенгайтириш масалалари, шартли ҳукм қилишда қонунчилик ва ҳуқуқни қўллаш амалиётини кенгайтириш юзасидан илмий-назарий хулосалар баён этилган.