(untitled) (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Raqamlashtirish XX asrda shakllangan qiyosiy-huquqiy nazariya tushunchalarini tubdan oʻzgartirib yubormoqda. Global axborot texnologiyalari davlat hokimiyat tashkilotining asosiy prinsiplarini oʻzgartirmoqda, davlat va biznes sohalari oʻrtasidagi chegaralarni olib tashlamoqda, bu esa ularning kiber huquq kabi umumiy sohalarda birlashuviga olib kelmoqda. Qiyosiy-huquqiy tahlilning yangilangan metodologiyasi komparativistikaning anʼanaviy va zamonaviy prinsiplarini solishtirish, klassik nazariya uchun raqamli transformatsiyadan xavflarni aniqlash, ilgʻor axborot texnologiya vositalari asosida integratsiyalashgan raqamli boshqaruv konsepsiyasi orqali qiyosiy huquqshunoslik asoslarini modernizatsiya qilish zarurligini asoslash imkonini beradi. Maqolada yangilangan metodologiyaning huquqiy tizimlar raqamli transformatsiyasi global masalalarini oʻrganishning samarali tahliliy yoʻnalishlarini shakllantirish va ularning yangi texnologik voqelikka moslashuvining optimal strategiyasini ishlab chiqishdagi strategik roli taʼkidlab oʻtilgan.