(untitled) (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Ushbu maqolada huquqiy tizimning muhim elementi boʻlgan huquq prinsiplariga oid ayrim nazariy masalalar tahlil etilib, unda huquq prinsiplari huquq zamirida yotadigan bosh, rahbariy asoslar ekanligi, ularda huquqning mohiyati, maqsadi va ijtimoiy yoʻnaltirilganligi masalasi turli olimlarning ilmiy qarashlari asosida tahlil etiladi. Huquq prinsiplari huquqning asosini tashkil etuvchi bosh gʻoya va qoidalar boʻlib, ular ayni paytda huquqning poydevori, uning ichki ustuni ekanligi asoslantiriladi. Maqolada huquq prinsiplarining milliy qonunchilikka singdirilishi, yuridik faoliyatda, odil sudlovda qoʻllanishi kabi masalalar aniq misollar yordamida tahlil etilgan. Huquq prinsiplari amal qilish sohasiga qarab bir qator guruhlarga ajratilgan va ularning xususiyatlari tahlil etilgan.