(untitled) (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Ushbu maqola davlat fuqarolik xizmati kontekstida ijtimoiy himoya institutining mohiyati va funksiyalarini tahlil qilishga qaratilgan keng qamrovli tadqiqotdir. Muallif ijtimoiy siyosatni tahlil qilib, davlat fuqarolik xizmatchilarining farovonligini shakllantirishda ijtimoiy himoyaning rolini oʻzgartirishga eʼtibor qaratdi. Maqolada davlat fuqarolik xizmatchilarini ijtimoiy himoya qilishning asosiy nazariy tushunchalari yoritilgan. Ishda, shuningdek, mavjud modellarning fundamental tahlilini taʼminlash va ijtimoiy xavflarni boshqarish boʻyicha innovatsion yondashuvlarni taklif qilish orqali davlat fuqarolik xizmatchilarini ijtimoiy himoya qilish tizimining samaradorligini baholashning asosiy uslubiy yondashuvlari taʼkidlangan. Tadqiqot zamonaviy sharoitda ijtimoiy himoya instituti oldida turgan qiyinchiliklarni taʼkidlaydi va davlat fuqarolik xizmati sohasida ijtimoiy siyosatni takomillashtirish boʻyicha tavsiyalar beradi. Ushbu tadqiqot natijalari ijtimoiy himoya rolini tushunishni kengaytiribgina qolmay, balki davlat fuqarolik xizmatchilarining mehnat sharoitlari va ijtimoiy taʼminotini yaxshilash boʻyicha samarali strategiyalarni ishlab chiqish uchun asos boʻlib xizmat qiladi. Nazariy jihatdan maqolada ijtimoiy himoyaning asosiy tushunchalari va ularning davlat fuqarolik xizmatchilariga qoʻllanishi koʻrib chiqiladi. Ushbu toifadagi ishchilar oʻrtasida ijtimoiy barqarorlik va farovonlikni saqlashga yordam beradigan ijtimoiy huquqlar, standartlar va mexanizmlarga alohida eʼtibor beriladi.