(untitled) (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Maqolada Qozogʻiston Respublikasi Maʼmuriy protsessual kodeksini ixtisoslashtirilgan maʼmuriy sudlarda qoʻllash, maʼmuriy hujjatlar va maʼmuriy harakatlarning qonuniyligini protsessual talablar va maʼmuriy tartib-qoidalar tamoyillari prizmasi orqali baholash, masalalari koʻrib chiqilgan. Maʼmuriy hujjatlarning qonuniyligini tekshirishning sud amaliyoti masalalari yoritilgan. Davlat hokimiyati organlarining fuqarolar va yuridik shaxslar bilan huquqiy munosabatlari, jamoat huquqi sohasidagi maʼmuriy organning fuqarolar va tashkilotlarga nisbatan vakolatlarni amalga oshirish boʻyicha harakatlari algoritmi koʻrib chiqiladi. Maʼmuriy tartib-qoidalarning bir necha turi belgilangan. Taʼkidlanishicha, mamlakatda maʼmuriy hujjatlarning ahamiyatsizligi instituti mavjud emas, agar bahsli maʼmuriy hujjat yuqori hokimiyat yoki sud tomonidan noqonuniy deb topilgunga qadar qonuniy hisoblanadi.