(untitled) (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Ushbu maqolada Janubiy Afrika Respublikasi jinoyat qonun hujjatlarida o‘z aksini topgan jazoni yengillashtirish instituti, shu jumladan, voyaga yetmaganlar jinoiy javobgarligining o‘ziga xos xususiyatlari, tamom bo‘lmagan jinoyatlarning suiqasd bosqichida va ishtirokchilikda sodir etilgan jinoyatlar uchun jazo tayinlash, faktdan keyingi ishtirokchilik, yuridik shaxslarning jinoiy javobgarligiga doir ayrim masalalar, aqli norasolik va cheklangan aqli rasolik holatida sodir etilgan jinoyatlar uchun jazo tayinlash, shartli hukm qilish, jazoni o‘tashdan muddatidan ilgari shartli ozod qilish, jazo tayinlashda yengillashtiruvchi va og‘irlashtiruvchi holatlarni hisobga olishga doir sud amaliyoti, afv etish va amnistiya masalalari, ayrim og‘ir jinoyatlar uchun sud ixtiyoriga ko‘ra tayinlanadigan jazo choralarining eng kam muddati yoki miqdorining belgilanishi, yengilroq jazo tayinlash tartibi, aybga iqrorlik to‘g‘risida kelishuv tuzilganda jazo tayinlash, Xalqaro jinoyat sudi to‘g‘risidagi Rim statuti hamda mamlakat jinoyat-protsessual qonunining jinoiy jazoni yengillashtirishda tutgan o‘rni hamda mazkur jinoyat protsessida prokurorning ishtiroki tahlil qilinib, yakuniy fikr sifatida Janubiy Afrika Respublikasining ayrim jinoyat-huquqiy me’yorlarini O‘zbekiston Respublikasining Jinoyat kodeksiga tatbiq qilishga doir takliflar ishlab chiqilgan.