(untitled) (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Maslahat xizmatlari zamonaviy biznesning ajralmas qismiga aylandi va ularning axloqiy hamda professional ishlashini taʼminlash uchun tartibga soluvchi nazorat zarur. Soʻnggi yillarda konsalting sanoati professional ekspertiza va bozor bilimlariga boʻlgan talabning ortishi tufayli katta oʻsishni boshdan kechirmoqda. Shu bilan birga, sanoat koʻplab huquqiy va axloqiy muammolarga duch keldi, bu esa yanada samarali huquqiy tartibga solish zarurligini ochib berdi. Ushbu maqolada tartibga solishning yanada samarali usullarini aniqlash maqsadida konsalting xizmatlarini koʻrsatish bilan bogʻliq turli huquqiy masalalar muhokama qilindi. Huquqiy tadqiqotning bir nechta umumiy va xususiy huquqiy usullari: kognitiv, tahlil va sintez usuli va boshqalar qoʻllandi. Ushbu ish natijasida ilmiy taʼriflar shaklida olingan va qoʻllanganda ular konsalting xizmatlarini huquqiy tartibga solishning samarali vositalari boʻlishi mumkin.