(untitled) (YURIDIK FANLAR AXBOROTNOMASI, 2026)
Ushbu maqola virtual makonda inson maqomining turli xil yondashuvlari va ilmiy tushunchalarini ochib beradi. Muallif huquqiy himoya va maxsus elektron madaniyatni shakllantirish zamonaviy jamiyat hayotida sodir boʻladi, chunki bu uning qadriyatlari oʻzgarishiga taʼsir qiladi, degan fikrni ilgari suradi. Alohida tahlil mavzusi kompyuter oʻyinlari va ijtimoiy tarmoqlardagi oʻzaro taʼsir jarayonida raqamli shaxs tushunchasi boʻlib, ular hozirgi paytda virtual haqiqatga kirishning eng aniq usullaridan biri hisoblanadi. Ongni virtualizatsiya qilish, raqamli haqiqatni kengaytirish, AKT va Internet bilan bogʻliq boshqa koʻplab jarayonlar virtual makonda qonunchilikni doimiy ravishda modernizatsiya qilish hamda “raqamli shaxs” va “raqamli avatar” konsepsiyasini bosqichma-bosqich rivojlantirishni talab qiladi. Muallif ushbu gʻoyalarni zamonaviy yuridik fan yutuqlari va konstruktiv tahlil xulosalaridan foydalangan holda himoya qiladi.